Shop this brand ~ September

Merken, Tips

In de rubriek ‘Shop this Brand’ worden elke maand vijf merken uitgelicht die hun kleding op een eerlijke en duurzame manier produceren. Deze merken bewijzen dat het imago van ‘geitenwollensokken’, dat nog veelal met duurzame mode wordt geassocieerd, klinkklare onzin is. Oordeel zelf :

Schermafbeelding 2015-09-06 om 12.54.23.png

TWO-O

TWO-O is een Nederlands designmerk, opgezet in 2011 door industrieel product ontwerper Rodny Heemskerk en zijn vriend Bon Koning. Via de website verkopen ze duurzame accessoires zoals horloges, zonnebrillen en petten. Maar ook voor fietskratten, lampen en vazen kun je bij ze terecht. Hout is de basis van TWO-O; in elk product vind je dit materiaal terug. Van houten horloges tot houten zonnebrillen, strikjes en hoesjes. Natuur en klimaatbehoud staan centraal bij de productie en dus wordt er uitsluitend gewerkt met FSC gekeurd hout en proberen ze zo veel mogelijk gerecyclede materialen te gebruiken. Hiermee hoopt het merk haar bewustzijn over te brengen op de gebruiker. Een groen bewustzijn in een tijd van overconsumptie met restproducten als bouwstenen. Doordat TWO-O zowel de productie als de kwaliteitszorg zelf in handen heeft, kunnen ze de garantie geven dat elk product kwalitatief hoogwaardig en duurzaam is.

Schermafbeelding 2015-09-06 om 12.54.36.png

10DAYS Amsterdam

Dit hippe en stijlvolle kledingmerk uit Amsterdam maakt collecties die elkaar telkens aanvullen. Items uit oudere collecties kunnen zo elk seizoen op een nieuwe manier gecombineerd en uitgevonden worden. 10DAYS hoopt zo een sterke relatie tussen drager en kleding te creëren. De wegwerpmentaliteit binnen de mode-industrie moet plaats maken voor herwaardering en het bouwen van een sterke, dynamische eigen garderobe. Bij 10 DAYS vind je tijdloze kledingstukken van natuurlijke en zo veel mogelijk duurzame materialen. Ook de productie vind zo veel mogelijk in Europa plaats, om zo een beter overzicht te hebben van de omstandigheden in de fabrieken en de transportkilometers te beperken.

Schermafbeelding 2015-09-06 om 12.54.39.png

Swedish Stockings

Voor wie nog opzoek is naar duurzame panty’s is bij dit Zweedse merk op het juiste adres. Nadje Forseberg en Linn Frisinger zijn de oprichters van de Swedish Stockings, oftewel Zweedse Kousen. De panty’s worden gemaakt van gerecyclede garen. Het materiaal dat ze daarvoor gebruiken, petroleum, is daar goed voor geschikt aangezien het niet natuurlijk afbreekbaar is en daardoor juist erg lang mee gaat waardoor het zich goed verleent voor hergebruik. De productie vind plaats in een fabriek aan het Gardameer in Italië.

Schermafbeelding 2015-09-06 om 12.54.43.png

Yunit

Dat iedereen gelijk is, uit Yunit in haar kleding. Zo is De t-shirt collectie van Yunit universeel, één model is passend voor elk persoon. Waar andere merken uitzoomen om verschillen tussen mensen te zien, zoomt Yunit in om overeenkomsten te zien. ‘Wij geloven in de schoonheid van hetzelfde zijn en onze aspiratie is om eenheid te creëren. Wanneer je relativerend naar de wereld kijkt zie je dat we van nature allemaal dezelfde simpele wezens zijn.’ aldus Yunit. Enige minpuntje is dat er niks over de materiaalsoorten te vinden is die ze gebruiken.

Schermafbeelding 2015-09-06 om 12.54.47.png

American Apparel

American Apparel is een grote speler in de internationale modebranche met verkooppunten in meer dan twintig verschillende landen. Hoewel het in Amerika en Engeland bijna net zo bekend is als Asos is American Apparel dat in Nederland nog lang niet. American Apparel staat bekend als een goeie werkgever. Veel aandacht gaat uit naar het verzekeren van goede arbeidsomstandigheden en het garanderen van een leefbaar loon voor de werknemers. De fabriek waar de kleding wordt geproduceerd is de grootste van Noord-Amerika. American Apparel is een merk die meegaat met de laatste trends en voor veel mensen heel betaalbaar is. De prijzen voor bijvoorbeeld een T-shirt verschillen niet veel van kledingketen H&M. Wat betreft de materiaalkeuze zou het merk nog wel wat verbeteringen door kunnen voeren. Er wordt nauwelijks gebruik gemaakt van biologische en gerecyclede materialen.

4 gedachtes over “Shop this brand ~ September

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s