Catwalkkleding voortaan te huur

Merken
Het Zweedse kledingmerk Filippa K komt met een nieuwe actie om de duurzame kledingconsumptie onder consumenten te stimuleren. Het initiatief genaamd ‘lease the look’ biedt de mogelijkheid kleding rechtstreeks vanaf de catwalk voor enkele dagen te huren.

Afgelopen week werd de nieuwe Filippa K collectie voor de zomer van 2016 tijdens de Stockholm Fashion Week gepresenteerd. Hoewel de items normaal gesproken pas over een paar maanden in de winkels zouden hangen, zijn ze nu al te huur via de website. Het Zweedse merk wil consumenten hiermee directe toegang geven tot de nieuwste items en tegelijk een nieuwe en alternatieve manier bieden tot duurzame consumptie.06261-681x1024    Nonsumptie
Volgens retail-deskundige Max Dekker zijn merken zoals Filippa K continue opzoek
naar nieuwe en andere businessmodellen. “Dit initiatief is op verschillende manieren aantrekkelijk, niet eens zo zeer om de rede dat consumenten bewuster willen consumeren”, aldus Dekker.

Volgens hem speelt het besef om duurzaam bezig zijn onder consumenten nog nauwelijks en bekijken zij het eerder vanuit een economisch voordelig perspectief. Voor het leasen van een kledingstuk van Filippa K betaal je rond de veertig euro terwijl de verkoopprijzen bij de 200 euro beginnen. “Voor het merk is het dus niet alleen een manier om te laten zien dat ze duurzaamheid belangrijk vinden, maar is het ook een manier om een groter publiek te kunnen bereiken.”

Elin Larsson, manager duurzaamheid bij Filippa K, benadrukt dat de actie niet als hoofddoel heeft om extra inkomsten te genereren. Volgens haar is het bedoeld om consumenten een uitkomst te bieden om wel in de nieuwste kleding te kunnen lopen zonder het milieu hier extra mee te belastten. De kledingstukken uit de nieuwe zomercollectie zijn alleen deze maand te huur voor een bedrag van 40 euro inclusief verzendkosten. Na vier dagen moet het kledingstuk weer retour.

Fotocredit: Mathias Nordgen 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s