Let it RAINS

Mijn kledingkast

Als puber weigerde ik om regenkleding aan te trekken, hoe hard het ook mocht regenen, hoe ver ik ook moest fietsen. Het dragen van regenbroeken en regenjassen was in mijn ogen totaal niet stoer. Iets voor sufferdjes die bang waren om nat te worden. Nee daar wilde ik niet bij horen. De hele dag rondlopen in een natte koude broek op school nam ik maar voor lief. Inmiddels denk ik daar wel anders over. Zeker nu ik onlangs een nieuwe regenjas van het Deense merk RAINS heb aangeschaft. Toen ik de jas voor het eerst zag, had ik nog nooit van het merk gehoord. Ik vond het een mooie jas, maar pas toen ik de visie en achtergrond van RAINS las, was ik overstag. Het merk is in 2012 in de Deense hoofdstad Kopenhagen van de grond gekomen. De ambitieuze mensen uit deze moderne stad waren hevig toe aan een praktische en modieuze regenjas. En zo gaf RAINS zijn eigen draai aan de traditonele regenkleding. De missie van RAINS is om mensen te inspireren en te motiveren om ook op regenachtige dagen, (in Denemarken zijn dat er nogal wat: 121 per jaar) de buitenlucht in te gaan om leuke dingen te doen.DSC_0698

De regenjassen van RAINS worden op een milieuvriendelijke manier gemaakt. Zo bestaat de jas voor 50% uit PU (ECOtex100 rubber) en 50% uit PET (deels gerecycled). Het Deense merk heeft naast het Curve model – die te zien is op de foto’s – nog negen andere modellen in de huidige collectie. Ook brengen ze regelmatig exclusieve regenjassen uit in samenwerking met andere merken. Prijzen verschillen van 80 tot 100 euro.

DSC_0691

fotocredit: Milan Oosterling 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s