Merken, Tips

In de rubriek ‘Shop this Brand’ worden elke maand vijf merken uitgelicht die hun kleding op een eerlijke en duurzame manier produceren. Deze merken bewijzen dat het imago van ‘geitenwollensokken’, dat nog veelal met duurzame mode wordt geassocieerd, klinkklare onzin is. Oordeel zelf:

Schermafbeelding 2015-05-03 om 18.09.46.png

Freedom of Animals

Freedom of Animals is een duurzame en diervriendelijke luxe-tassenlijn. Alhoewel veel van de tassen en accessoires in eerste instantie van leer lijken te zijn gemaakt, is dat niet zo. Vrijheid van dieren staat bij dit in New York gevestigde merk op nummer één. Freedom of Animals gebruikt stoffen en materialen van post-consumer polyurethaan (gerecycled plastic) en biologisch katoen. De gehele collectie wordt in de Verenigde Staten geproduceerd.

-> Bekijk de collectie 

Schermafbeelding 2015-05-03 om 18.09.54.png

Kow Tow

Kow Tow clothing is een merk dat zowel mannen als vrouwenkleding produceert. Dit Nieuw Zeelands merk valt zeker in de smaak voor wie van minimalistische ontwerpen houdt. De lijnen zijn veelal strak, de kleuren diep en weinig poespas. De kleding wordt gemaakt van gecertificeerde biologische en duurzame katoen. De boodschap van Kow Tow is duidelijk: ‘Be a responsible consumer, and look real good doing it.’

-> Bekijk de collectie 

Schermafbeelding 2015-05-03 om 18.10.00.png

Honest By

Deze winkel bewijst als geen ander dat duurzaam en modieus heel goed samen gaan. Bruno Pieters, ontwerper en oprichter, verkoopt via Honest By niet alleen zijn eigen ontwerpen maar ook van andere duurzame merken. Opvallend aan Honest By is dat je van elk kledingstuk nauwkeurig kunt na gaan hoe en waar ze zijn gemaakt. Zo staat onder een wit jurkje, ontworpen door Pieters zelf, waar dit is gemaakt (België), hoe lang dat heeft geduurd (35 min. Knippen, 10 min afwerken etc.) en hoe de prijs (979,13 euro!) tot stand is gekomen. Transparantie mag hier wel wat kosten dus.

-> Bekijk de collectie 

Schermafbeelding 2015-05-03 om 18.10.04.png

 68B Boutique

98B Boutique is geen duurzaam merk maar een boetiek. Het in Londen opgerichte 69B Boutique biedt een scala aan verschillende esthetisch verantwoorde merken. Je vindt er onder meer kleding van People Tree en Studio Jux. Op de website, waar uitsluitend vrouwelijke kleding te vinden is, staat bij elk merk een duidelijke omschrijving van hun werkzaamheden. Naast kleding vind je er ook een groot aanbod van natuurlijke cosmetica.

-> Bekijk de collectie 

Schermafbeelding 2015-05-03 om 18.10.09.png

Just Fashion

Just Fashion is opgericht door een kleine groep Noorse modeliefhebbers in Oslo. Marte Djupesland, liep daarbij voorop. Geïnspireerd door middelgrote ontwerpers, die zowel liefde voor kwaliteit als aandacht voor de manier van produceren in hun ontwerpen staken, richtte hij Just Fashion op. Een online platform waar producten van onafhankelijke, transparante en kwalitatieve merken en ontwerpers te vinden zijn. Just Fashion gelooft dat zij, samen met consumenten, een groot deel van de industrie kunnen veranderen en zo kunnen zorgen voor betere productielijnen en eerlijke spreiding van inkomsten in middelen.

-> Bekijk de collectie

4 gedachtes over “

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s