Shop This Brand

Merken, Tips

In de rubriek ‘Shop this Brand’ worden elke maand vijf merken uitgelicht die hun kleding op een eerlijke en duurzame manier produceren. Deze merken bewijzen dat het imago van ‘geitenwollensokken’, dat nog veelal met duurzame mode wordt geassocieerd, klinkklare onzin is. Oordeel zelf maar:

ptreePeople Tree

People Tree is een grote en bekende speler in de wereld van duurzame mode. Het Engelse merk gaat de strijd aan met ketens en merken die ‘fast fashion’aanbieden. Een term die staat voor goedkope en weinig kwalitatieve en duurzame mode. People Tree maakt gebruik van milieuvriendelijke gecertificeerde materialen als biologisch en fairtrade katoen. Daarnaast wordt de kleding geverfd met behulp van natuurlijke kleurstoffen, worden de producten per boot verscheept in plaats van door de lucht en worden stoffen nog met de hand geweven. Dit alles om de CO2-uitstoot zo laag mogelijk te houden.

-> Bekijk de collectie 


dutchessDutch-ess

Dutch-ess, de naam verklapt het al een beetje, is een Nederlands merk. Gwen van Assem, de ontwerpster en oprichter, omschrijft haar merk als: ‘laid back luxury, as evident in each style’. De ontwerpen ogen simpel en rustig en zijn op verschillende manieren te combineren. Voordelen daarvan zijn dat je er niet snel op raakt uitgekeken en dat het ook niet snel uit de mode is. Van Assem gebruikt innovatieve materialen van hoge kwaliteit. De kledingstukken worden in Europese fabrieken in elkaar gezet. Dutch-ess kent twee collecties per jaar.

-> Bekijk de collectie


afriek

Afriek

‘The story about your own hand tailored blazer’, zo wordt AFRIEK aangeduid. Dit Nederlandse mannenmodemerk richt zich enkel en alleen op de blazer. Dutch design wordt door het merk op een unieke manier gecombineerd met authentieke Afrikaanse prints en vakmanschap. Oprichter Kars Gerrits viel tijdens zijn stage bij de ambassade in Rwanda als een blok voor de prachtige en kleurrijke Afrikaanse cultuur. Die kant van Afrika kon en mocht volgens hem niet onbelicht blijven. De blazers zijn niet alleen daarom al een uniek kledingstuk te noemen, maar hebben dit voornamelijk te danken aan het verhaal erachter. Via de website is van iedere blazer te achterhalen wie hem heeft of hebben gemaakt. Hoe transparant wil je het hebben?

-> Bekijk de collectie


myomy

MYOMY

Leer is vaak een heikel punt voor mensen die dit dierlijke materiaal erg mooi vinden  maar wel bewuste keuzes willen maken. Het staat er doorgaans om bekend dat het merendeel niet op een dier en milieuvriendelijke manier gelooid wordt. Maar dat leer wel degelijk kan, dat bewijst Marja Baas, oprichtster van MYOMY. Sinds 2007 werkt ze samen met jonge designers aan haar eigen tassencollecties, waarvan MY PAPER BAG, een van de grotere successen bleek te zijn. De tassen worden gemaakt van eerlijk verkregen leer, wat inhoud dat de dieren en goed leven hebben gehad. Daarnaast worden tijdens het looiproces zo min mogelijk chemicaliën gebruikt en werken ambachtslieden in fairtrade werkplaatsen onder goede arbeidsomstandigheden.

-> Bekijk de collectie


gwsGeitenwollenshirts

Waarom zou het milieu moeten lijden voor onze shirts? En waarom zouden er werkers in andere landen lage lonen moeten krijgen? Deze vragen hielden de tweelingzussen Lavinia en Abigail Bakker bezig voordat Geitenwollenshirts van de grond kwam. Tijdens hun zoektocht naar leuke, duurzame, simpele en goed vallende T-shirts kwamen zij erachter dat het vinden ervan niet erg gemakkelijk was. Waarom zorgen we er zelf dan niet voor dat die er komen, zo moeten de tweelingzussen hebben gedacht. Want in 2013 presenteerde de twee hun eerste collectie. De naam Geitenwollenshirts is een knipoog naar het sullige imago van geitenwollensokken maar die van oorsprong wel op een duurzame manier gemaakt worden.

-> Bekijk de collectie 


Heb jij nog tips, opmerkingen of suggesties? Laat het mij weten!

1426124507_Socialmedia_icons_Twitter-07-1281426124515_Socialmedia_icons_Facebook-1281426124487_Socialmedia_icons_Instagram-128

Advertentie

5 gedachtes over “Shop This Brand

  1. Pingback: behindmycloset

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s