Hoe Pharrell oceaanplastic modieus maakt

Merken

Een jeans van gerecycled oceaanplastic en een T-shirt van organisch katoen. Het klinkt misschien niet al te hip. Maar wat nu als Pharrell Wiliams en Victoria Koblenko zo’n broek en shirt dragen? Willen we het dan wel?

De keuze voor wel of geen duurzaam geproduceerd T-shirt is een afweging die nog maar weinig jongeren maken. Dus wat doe je dan als duurzaam merk om deze doelgroep toch te bereiken? Je zet een bekende naam in. Zowel G-star als I’SOME maken op deze manier reclame. Volgens marketingexpert Jasper Mulder is ‘influencer marketing’, zoals dat in vaktermen wordt genoemd, vaak effectief. “Door een persoon in te zetten die veel mensen ook nog eens ‘kennen’, wordt de boodschap emotioneler en minder zakelijk waardoor die beter blijft hangen”, aldus Mulder.

Vijf euro winst

Mulder verwijst naar twee recente Amerikaanse onderzoeken die zijn gericht op de effecten van influencer marketing. Uit beide onderzoeken blijkt dat elke euro die in deze vorm van reclame maken wordt gestoken, ruimschoots wordt terugverdient. Zo berekende het mediabedrijf Burst Media Nam (nu RhythmOne genaamd), dat een investering van één euro gemiddeld 6,85 euro aan mediawaarde oplevert. In de kledingmarketing ligt dit aandeel nog hoger, namelijk op 10,48 euro.

Waarom Victoria en Pharrell?

Victoria Koblenko voor I'SOME - beeld: I'SOME

Victoria Koblenko voor I’SOME – beeld: I’SOME

Dat het inzetten van bekende personen voor het maken van reclame de laatste jaren zo populair en succesvol blijkt te zijn, heeft voor een groot deel te maken met de populariteit van sociale media. Neem Pharrell Williams bijvoorbeeld, hij heeft op Instagram alleen al bijna vijf miljoen volgers. En daar zitten voor G-star vast wel wat potentiële klanten tussen.

Volgens I’SOME, een nieuw Nederlands merk dat zich uitsluitend richt op ‘organic fashion’, kozen zij Victoria als het gezicht voor hun modelabel vanwege haar krachtige uitstraling en unieke stijl. Maar inmiddels weten we wel dat daar meer achter zit. Die conclusie kunnen we zelf eigenlijk al wel maken, zonder dat daar onderzoek bij nodig is. Google maar eens op I’SOME en overal duiken nieuwsberichten en tv-fragmenten op waarbij Victoria Koblenko de hoofdpersoon is. Zonder haar had dit merk waarschijnlijk niet op Nu.nl en Metronieuws gestaan. Maar of mensen en jongeren in het specifiek er bewuster door gaan consumeren, is nog maar de vraag.


 

Beeld: G-Star RAW for the Oceans, I’SOME. 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s