Wat te doen aan de groeiende kledingafvalberg?

Mijn kledingkast, Ontwikkelingen

Nooit eerder kochten we zo veel kleding als nu, en nooit eerder dankten we het zo snel weer af. Fast fashion met als gevolg een kledingafvalberg die zijn weerga niet kent. Hoe werken we deze op een duurzame manier weg? Voor OneWorld schreef ik er een reeks artikelen over. 

Etalages vol mooie zomerjurkjes en hippe t-shirts en winkeltassen gevuld met kleren. Loop door een grote winkelstraat en je ziet waar dit verhaal voor een groot deel over gaat: de hoeveelheid kleding die we produceren en consumeren. Lees hier het verhaal. 


Elk jaar worden er alleen al in Nederland miljoenen kilo’s kleding weggegooid. Het gevolg: een kledingafvalberg die zijn weerga niet kent. Hoe werken we deze op een duurzame manier weg? De toekomst van tweedehands. Lees hier het verhaal. 


Is circulariteit de oplossing om de kledingafvalberg op een duurzame manier weg te werken? Lees hier het hele verhaal.


In Nederland gooien we jaarlijks 70 miljoen kilo textiel in de daarvoor bestemde inzamelbakken. Achter onze tweedehandsjes gaat een complete industrie schuil. Een kijkje achter de schermen bij een van de grootste textielinzamelaars van ons land: Sympany. Lees hier het verhaal. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s