Hoe je mij kan blijven volgen

Other

Zoals je misschien wel hebt gemerkt is het al een tijdje stil op mijn blog… Niet omdat ik gestopt ben met schrijven, maar omdat mijn stukken nu verschijnen op De Correspondent. Wil je mijn verhalen blijven lezen, dan kun je lid worden (mocht je dat nog niet zijn) voor een klein bedrag per maand. Wil je weten waar ik zoal mee bezig ben en vind je het leuk op de hoogte gehouden worden van interessante ontwikkelingen binnen de kledingindustrie? Dan kan je je abonneren (gratis) op mijn nieuwsbrief, die ik eens in de twee weken schrijf en verstuur. En via Twitter en Instagram kan je mij ook blijven volgen.

Goed, omdat het al zo’n tijd geleden is: hieronder een greep uit de verhalen die ik de afgelopen jaren voor De Correspondent schreef:

Je oude jurk of vest in een kledingbak gooien: velen doen dat vanuit de gedachte dat de kleding naar iemand gaat die haar hard nodig heeft. Maar de handel in tweedehands textiel is meer een miljardenbusiness dan liefdadigheid. En Nederland bevindt zich als een spin in dat wereldwijde handelsweb. Lees hier verder.

Het is 365 dagen per jaar sale. Zowel online als offline word je met hijgerige en ophitsende aanbiedingen om de oren geslagen. Wat zijn de gevolgen van deze permanente stortvloed aan korting? Lees hier verder.

Outdoormerk Patagonia verkoopt jaarlijks voor honderden miljoenen aan kleding, maar is ook fel tégen de consumptiemaatschappij en heeft als missie ‘het redden van de planeet’. Milieuactivisme, commercieel succes en onvermijdelijke ecologische impact gaan er hand in hand. ‘Er is een verschil tussen goede groei en slechte groei.’ Lees hier verder.

De kledingindustrie kán de armste economieën ter wereld uit het slop halen en miljoenen arbeiders een betere toekomst geven. Maar in de praktijk houdt de sector de armoede juist in stand. Waarom krijgen kledingwerkers nog altijd veel te weinig betaald en wat is eraan te doen? Lees hier deze explainer.

Synthetische materialen namen onze kledingkast over. Droogt snel, kreukvrij en hoogst comfortabel. Bewijzen dat het milieu al die microvezels niet verdraagt, stapelen zich op. Langzaam veranderen we alles om ons heen in één grote plasticsoep. Lees hier verder.

Een shirt dat na een wasbeurt twee maten is gekrompen, een spijkerbroek die te snel scheurt of een bikinibroekje dat na één vakantie al slap om je kont hangt. De kwaliteit van kleding holt achteruit, zelfs dure merken blijken soms niet langer dan één seizoen houdbaar. De verklaring: fashion moet over de hele linie fast. Lees hier verder

Welkom in het fast-fashiontijdperk, waarin collecties dagelijks wisselen en je evenveel betaalt voor een T-shirt als voor een kilo kipfilet of een Big Mac. Lees hier verder

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s