10 keer op rij: duurzame mode tijdens Modefabriek

Merken, Tips

Op 24 & 25 januari was het zover: de meest toonaangevende modevakbeurs van de Benelux ‘de Modefabriek’ opende voor twee dagen de deuren. Honderden merken en labels toonden in de Amsterdam RAI hun nieuwste collectie aan de retailsector, de pers, stylisten en andere modeprofessionals. Bijzonder onderdeel van de Modefabriek is MINT, een platform voor duurzame mode dat dit jaar voor de tiende keer op rij op de beurs staat. 

Marieke Eyskoot (links) met Halina Reijn

Marieke Eyskoot (links) met Halina Reijn

Marieke Eyskoot en Willa Stoutenbeek, inmiddels twee pioniers in de wereld van duurzame mode, kruisten elkaars pad zo’n zes jaar geleden. Beiden waren ze op zoek naar een plek voor duurzame en eerlijke modelabels binnen de huidige mode-industrie. Van ‘sustainable’ en ‘ethical’ modebeurzen in het buitenland leerden ze dat een aparte beurs niet het gewenste effect had; de bezoekersaantallen bleven ver achter bij de gevestigde beurzen die al naam hadden gemaakt. Met die wijsheid op zak stapten de twee naar de Modefabriek, opgericht in 1996 en inmiddels uitgegroeid tot de meest toonaangevende modevakbeurs van de Benelux. De samenwerking blijkt een succes: MINT is dit jaar voor de tiende keer vast onderdeel van de Modefabriek.

uigjgvjbhjkb

Inspireren
Wie niet heel bekend is met de wereld van duurzame mode krabt zich wellicht nu achter de oren en vraagt zichzelf af: waarom heb ik nog nooit gehoord van MINT? Zo gek is dat niet aangezien MINT vooral interessant is voor de retailsector en modeprofessionals. Zij kunnen hier met eigen ogen zien wat merken te bieden hebben voor het komende jaar en op basis daarvan hun inkopen doen. Maar MINT is meer dan alleen een platform voor duurzame mode. Het inspireert andere merken op de beurs om op een meer verantwoorde manier te produceren en trekt daarnaast de aandacht van een publiek dat in eerste instantie misschien niet zo snel denkt aan het inkopen van duurzame en eerlijke kleding.

Mint-mf

Succes
Met 19.000 bezoekers, meer dan 650 labels en 40.000 vierkante meter oppervlakte is MINT inmiddels een essentieel onderdeel van de Modefabriek. Van alle bezoekers is zo’n 71% retailer, 15% pers en 10% VIP (beroemdheden & invloedrijke personen). Wat MINT tot zo’n succes heeft gemaakt? Waarschijnlijk is het de frisse, moderne uitstraling in combinatie met hippe merken en labels van mensen die nadenken over mens & milieu. Die positieve vibe die daaruit voortkomt, is precies het gevoel waar we naar op zoek zijn bij mode.


 

Benieuwd naar de merken die dit jaar met hun stands op MINT staan? Hieronder vind je een lijstje.

959
A Beautiful Story

Afriek
Andaluxx
ANNE GORKE
Amor Collections
Atelier Sukha
Aurélie Chadaine
Bufandy   
Colette van Essen
DORA
Effio
Granny’s Finest
Hoodlamb
i-did_slow fashion
INTI Knitwear
Juuty
Khula

Komodo
LangerChen
Lanius
Lisa Konno
Miss Green
MLY
Mud Jeans
MYOMY     
O My Bag
Päälä
reWrap
RATNA HO + STUDIO MULDER
Rhumaa
Seepje
Studio  MYR
Swop
Swedish Stockings
TAJ
Van Hulley
WeWOOD
WOO | Worlds of Opportunities

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s