
Kledingstukken die via de website worden verkocht
Verdienmodel
Ondanks de snel toenemende populariteit van de website, verdienen Thijs en Sjuul er zelf nog maar weinig aan. “Afgelopen maand heb ik voor het eerst normaal mijn salaris uitbetaald gekregen. Alle verdiensten hebben we tot nu toe geïnvesteerd in het verder ontwikkelen van onze site.” Over elke transactie berekent UW tien procent van het verkoopbedrag voor eigen inkomsten. “Als een verkoper een T-shirt voor twintig euro verkoopt, ontvangen wij twee euro en krijgt de verkoper de overige achttien. Pas als koper en verkoper overeenstemming hebben bereikt, wordt het geld afgeschreven van de rekening van de koper, en pas als hij of zij het product in ontvangst heeft genomen, wordt het geld op de rekening gestort van de verkoper. Op deze manier hebben oplichters geen kans.”

Profielpagina’s van verkopers
Duurzaamheid
De jonge start-up is met name populair onder tieners. “Het is niet alleen een site waar je kleding op kunt aanbieden en kunt kopen, maar UW heeft ook een sociale functie. Gebruikers kunnen met elkaar chatten en je kledingkast kun je koppelen aan jouw Facebook-pagina. Daarnaast worden alle foto’s gescreend. Dat wil zeggen dat onduidelijke foto’s waarop de producten niet goed te zien zijn worden verwijderd en eigen gemaakte foto’s zijn een vereiste.” Hoewel de grootste doelgroep in de leeftijdscategorie van 18 tot 24 jaar valt, zijn het vooral de wat oudere bezoekers waar UW aan verdient, zegt Thijs. “Vrouwen van rond de 28 tot 35 geven veruit het meest uit. Ze kopen duurdere spullen en kopen daarnaast ook meer. In de toekomst willen we meer bewustwording creëren rondom duurzaamheid. We hebben gezien dat onze oudere doelgroep daar veel waarde aan hecht en daarnaast weten veel van onze gebruikers niet dat het kopen van tweedehands kleding überhaupt duurzamer is dan het kopen van nieuw.” Maar of de UW-gebruiker daar echt belang aan hecht, dat denkt Thijs niet. “Het is ook niet zo dat we het enorm gaan benadrukken. We wijden er hooguit een aparte pagina aan waar we een aantal ‘facts’ neerzetten over kleding.”

Sjuul Berden (links) en Thijs Verheul
Grootste kledingkast van Europa
Nu het in Nederland allemaal goed verloopt en steeds meer mensen de website weten te vinden, richten Sjuul en Thijs hun pijlers nu op de rest van Europa. “We zijn al begonnen in België en hebben plannen om UW op de Duitse markt te introduceren. In de toekomst willen we de grootste modemarktplaats van Europa worden waar je als Amsterdamse gebruiker bijvoorbeeld kleding kunt kopen van iemand uit modehoofdstad Milaan of Parijs.”