Aftrap van de Dutch Sustainable Fashion Week

Tips

Aanstaande vrijdag is het zo ver: op de landelijke Dag van de Duurzaamheid gaat voor de tweede keer de Dutch Sustainable Fashion Week van start. Het doel: duurzame mode zichtbaar maken voor een groot publiek. Behindmycloset is er bij en doet verslag.

Tijdens de Dutch Sustainable fashion Week (DSFW), die plaatsvindt van 9 tot 18 oktober, wordt duurzame mode extra onder de aandacht gebracht. In meer dan 150 winkels in Nederland worden consumenten geïnformeerd over de achtergrond van eerlijke kleding en waar je die aan kunt herkennen. Initiatiefnemer Goodbrandz hoopt hiermee fabels als ‘duurzame kleding is veel duurder en minder mooi’ uit de wereld te helpen. Hieronder lees je het wie, wat, waar, wanneer en waarom van de DSFW.

DSFW-POSTER KUYICHI HR-page-001

Wie?

De Dutch Sustainable Fashion Week is een initiatief van Goodbrandz, een duurzaamheidsadviseur en Nederlands  agentschap/ importeur dat duurzame fashion- en lifestylemerken vertegenwoordigd. In samenwerking met Urgenda – de organisatie voor duurzaamheid en innovatie op het gebied van duurzame bouw, mobiliteit en energie,  Kiesduurzamemode – die consumenten informeert op het gebied van eerlijke kleding en retailorganisaties Euretco – en INretail, organiseren zij voor de tweede keer dit event. Hierbij krijgen zij ondersteuning van MVO Nederland en het Ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Wat?

Tijdens de DSFW wordt op verschillende manieren aandacht gevraagd voor duurzame kleding. Zo worden in ruim 150 verschillende winkels in Nederland, van Wehkamp tot Nukuhiva, consumenten bewust gemaakt van het belang van eerlijke mode. Zo worden achtergrondverhalen over de makers van producten van deelnemende merken uitgelicht onder het mom van : ‘What if this…. could talk?’. Als consument kun je duurzame kleding herkennen aan labels die retailers aan geselecteerde items hebben gehangen en kun je een hanger in de paskamer tegenkomen waar tips opstaan om je garderobe te verduurzamen.

se

Waar en Wanneer?

08-10 Op donderdagavond 8 oktober wordt de Dutch Sustainable Fashion Week geopend met een fashionshow in The College Hotel in Amsterdam. Op de catwalk worden de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van duurzame mode in beeld gebracht. Zowel kleding gemaakt van koffiebonen en oceaanafval tot aan nieuwe technieken als wind- en waterdichte wol en up-cycling van oude truien komen langs.

09-10 Landelijke Dag van de Duurzaamheid. Officiële aftrap DSFW.

09-10 / 10-10 Strawberry Earth Fair, een festival om mensen te inspireren groene, sociale en duurzame keuzes te maken.

09-10 / 18-10 Winkels door heel Nederland besteden extra aandacht aan duurzame kleding, onder andere door het geven van extra korting op geselecteerde items. Klik hier voor een overzicht van de deelnemende winkels.

Waarom?

Het doel van de campagneweek is om consumenten te informeren over de herkomst van kleding en ze te helpen en te stimuleren om in de toekomst duurzame keuzes te maken. Volgens directeur Cécile Scheele van Goodbrandz ligt de macht om de markt op een positieve manier te veranderen bij de consument in handen. Scheele: “Nog teveel fabrikanten voelen zich niet geroepen te veranderen zolang de consument nog massaal voor de goedkope opties gaat. Daar is de concurrentie te groot voor.” Het probleem is alleen dat veel consumenten niet weten hoe ze een betere keuze kunnen maken, zo weet Matthijs Kettelerij, communicatiemanager Urgenda en  projectleider bij Kiesduurzamemode. “Na de ramp met de kledingfabriek in Bangladesh is wederom duidelijk geworden dat er nog veel mis is in de kledingindustrie. De keuze voor duurzamere mode maken we tijdens de Dutch Sustainable Fashion Week samen met de retailers zichtbaar.”


11791971_892744530791035_6719667091268303405_oNamens Behindmycloset hou ik je van 9 tot 18 oktober op de hoogte van alles wat zich afspeelt tijdens de DSFW. Voor de laatste updates volg mij op Twitter, Facebook of Instagram

Een gedachte over “Aftrap van de Dutch Sustainable Fashion Week

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s