Eerlijk en modieus: ‘Dress me Dutch’

Tips

Danielle Derksen (45) is de eigenares en hoofdontwerpster van Dress me Dutch. In haar boetiek, gelegen in het modekwartier van Arnhem, verkoopt ze naast kleding van haar eigen merk Dress me Dutch ook kleding van Rianne de Witte, Juska&Riska en Petra de Jonge. Allemaal eerlijke en duurzame merken.

Terwijl Derksen pas drie jaar geleden begon met het opzetten van haar eigen kledingmerk praat ze erover alsof ze nooit wat anders heeft gedaan. Professioneel en gepassioneerd. Iets dat duidelijk terug te zien is in haar winkel. Als je de winkel binnenstapt, zie je meteen: hier is over nagedacht. Een witte houten laminaatvloer, salontafels in opvallende kleuren en een bartafel te midden van de winkel, waar voor de klanten thee of koffie wordt geschonken. Gemaakt is het zeker niet. Het is de huisstijl van Derksen. Iets dat net zo natuurlijk over doet komen als de materialen die ze gebruikt voor haar collecties. “Toen ik begon met ‘Dress me Dutch’ wist ik meteen dat ik met mijn kleding ook een bepaalde boodschap wilde overdragen”, aldus Derksen. “Namelijk dat mensen zich meer bewust worden van hun aankopen.”

DSC_0027

Kwaliteit, duurzaamheid en toch modieus – dat zijn de drijfveren achter haar merk. “Mijn voorkeur gaat uit naar natuurlijke en ecologische materialen, soms met een toevoeging. Dierlijke materialen vind je niet terug in mijn collectie.” De ontwerpster is er namelijk fel op tegen dat dieren worden gedood voor de modeindustrie. “Het is onzin om dieren af te slachten terwijl er zat andere alternatieven zijn.”

Voor kwalitatieve en duurzame mode zit je bij ‘Dress me Dutch’ aan het juiste adres.

Sonsbeeksingel 106, 6822 BJ Arnhem 

DSC_0028

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s